Gratis proberen
Terug naar overzicht
Bakken Appelkoeken

Bakken we de kijkers binnen?

Gepubliceerd: 8 september 2017

We gaan Bakken!

Eén van dé tips die wij onze verkopers mee willen geven: zorg dat je huis lekker ruikt. Dan bedoelen wij niet dat je altijd aan het bakken moet slaan als er een bezichtiging gepland staat, maar het zou zeker geen kwaad doen. De heerlijke geur van vers gebakken appeltaart trekt toch iedereen je huis in? Maar die appeltaarten moeten wel elke keer opgegeten worden, op een gegeven moment zal die taart toch je neus uitkomen.

Onze Appelkoeken

Daarom komen wij deze keer met het recept voor heerlijke appelKOEKEN. Hopelijk slaan jullie, net als wij, weer fanatiek aan het bakken!

Benodigdheden voor zo’n 12 koeken :

  • 100 gr zelfrijzend bakmeel + extra voor bestuiven
  • 60 g boter
  • 60 g suiker
  • Snufje zout
  • 2-3 appels (bijv. Elstar, deze zijn zoet/zuur)
  • ½ tl kaneel
  • 1 el bruine basterdsuiker

Ook nodig:

  • mixer met garden
  • Glas van 7 cm doorsnee
  • vershoudfolie
  • ovenbakplaat (en oven natuurlijk)
  • bakpapier

Wat te doen:

  • Verwarm de oven voor: elektrisch: 180 °C en hetelucht: 170 °C.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Mix de boter samen met de suiker zacht in een beslagkom en voeg het zelfrijzend bakmeel toe.
  • Meng  met de mixer en kneed er een samenhangend deeg van. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het rusten in de koelkast.
  • Schil ondertussen de appels en snijd ze in kwarten. Verwijder de klokhuizen en snijd de kwarten in plakjes.
  • Mix de kaneel en basterdsuiker en gooi de appelpartjes hier doorheen.
  • Bestuif het aanrecht en de deegroller met een beetje bakmeel, zo voorkom je dat alles gaat plakken!
  • Rol het deeg dun uit tot ongeveer 2-3 mm en steek hier met je glas rondjes uit. Steek zo’n 12 rondjes uit.
  • Leg de deegplakjes op het bakpapier. Houd zeker 3 cm afstand, want ze rijzen nog in de oven.
  • Verdeel de appelpartjes over de deegplakjes: 5 per koek, leg ze een beetje over elkaar heen.
  • Bak de appelkoeken in ongeveer 20- 22 min gaar en goudbruin. Laat ze helemaal afkoelen op de bakplaat.

 

Ik beloof je dat jouw woning héérlijk zal ruiken en deze koeken zijn zeker om te smullen!

 

 

 

Deel dit artikel: